onsdag 3 mars 2010

Det finns en värld bortom....

Att gå ner i vikt och hela tiden ha totalfokus på kroppen är slitsamt och krävande. Inte enbart fysiskt, nej snarare psykiskt. Kroppens skavanker blir synade oavbrutet, istället för att se det positiva med viktnedgången tänker man: Åh herregud tänkt att jag var ÄNNU tjockare över låren nyss, vad ska jag göra nu för att de ska bli smalare.
Jag har inga problem att förstå hur sjukdomar kring kroppens utseende skapas och gror. Nu är jag inte rädd för egen del, för jag känner att jag är medveten om min kropp och ser de positiva sakerna med den och dessutom är jag oerhört stolt över att den har lyckats med en sådan prestation som barnafödande. jag är även stolt över att min viktnedgång ligger på ett snitt av - 1,3 kg i veckan, om det fortsätter likadant så är jag nöjd om ca 11 veckor.
Jag började med detta för att jag vill att Eilie ska ha en frisk och pigg mamma, som jag skrivit tidigare så vill jag inte bli mamman som på fotbollsträningen inte är med på föräldrar-barn matcherna, utan är den som fixar och äter upp fikat istället. Nej jag ska vara med och spela och bli matchhjälte och spöa de små rackarna.
Just nu så fixeras min värld på detta och på Eilie, men jag vet att det finns en värld utanför denna bubbla. Så misströsta icket, en dag...

5 kommentarer:

Lenin sa...

herregud! jag kommer ju inte att känna igen dig nästa gång jag ser dig!! gå inte in i nån slags utseende fixering, du vet att du alltid har varit smashing hot! hur mår mina Gullebarn (Eilie+du) ???

Mamma sa...

Jag tycker du fixar det hela mycket bra! Ok, jag vet att jag antagligen är jävig i frågan. Men jag skulle tycka det fast jag inte vore din mamma.Kramar.

Jempan sa...

Hej Lenin! jovisst klart att jag alltid kommer att vara ashet men det ä ju min fantastiska ödmjuka personlighet som bidrar till det mestadels. Hehehe. Vi mår bara bra och ser fram emot din hemkomst, Eilie pratar om det hela tiden.
mamma: Det kan vara så att du är lite jävig i frågan...men du är snäll ändå och go. Vi ses snart. Kan inte du sova här torsdag-fredag, jag ringer dig sen. puss

Mamma sa...

Jovisst, kan jag sova hos er. Anders och jag skall åka till Marieberg ikväll och köpa present till Mian som fyller år idag och fixa nåt att ha på mig så jag kan gå ut i K-stad. Då kan han säkert skjutsa mig till er efter det. Vi hörs senare idag, gissar att du och Eilie har haft morgonslurken och somnat om nu. Kram.

Anonym sa...

http://lumerkoz.edu It is a very good thing, http://riderx.info/members/Buy-Percocet.aspx recombinant gifting http://www.comicspace.com/buy_avapro/ detergent http://soundcloud.com/altace pharmingen http://riderx.info/members/Buy-_2104_eftin.aspx mcneilus tran http://malgorz.com/members/Buy-Imitrex.aspx scalene milipa